Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ » Πλήρωσε ο Σαββίδης, ξεχρεώθηκε ο ΠΑΟΚ

Πλήρωσε ο Σαββίδης, ξεχρεώθηκε ο ΠΑΟΚ

Στη η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Ιβάν Σαββίδης και έκλεισε οριστικά το θέμα με τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο.

 

pegasus_LARGE_t_1041_106568583

 

Ο «δικέφαλος» πλήρωσε, με μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό της εφορίας, τα περίπου 11 εκατ. ευρώ, βάζοντας τέλος οριστικά σε αυτόν τον βραχνά που ταλαιπωρούσε τον σύλλογο εδώ και χρόνια. Όπως έιπε δε ο μεγαλομέτοχός τους « Σήμερα ήπια πάνω στην Εφορία ένα τσάιι 11 εκατομμυρίων ευρώ»!!!

Ο Ιβάν Σαββίδης θέλησε να πάει ο ίδιος στην ΦΑΕ σε μία κίνηση συμβολισμού για να αναδειχθεί η ιστορική σημασία του γεγονότος και μάλιστα έκανε και δηλώσεις για το ζήτημα και την επόμενη μέρα της ομάδας.

«Μόλις τώρα δώσαμε στην Εφορία τα έγγραφα που βεβαιώνουν την πληρωμή. Έχουμε πληρώσει και πλέον βάλαμε τέλος στα χρέη. Από σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός. Θέλω να συγχαρώ όλους εμάς και να πω σε όσους πίστευαν αλλά και τους δύσπιστους, ότι ο ΠΑΟΚ είναι απόλυτα σωστός και προς την εφορία και προς τους δανειστές του. Έχουμε απελευθερώσει τον εαυτό μας από αυτό το βάρος. Τώρα με προσοχή και περισυλλογή θα κάνουμε βήμα βήμα την αλλαγή συστήματος του ΠΑΟΚ, θα παρουσιάσουμε τη νέα στρατηγική και θα προχωρήσουμε μπροστά.

Έχουμε μπροστά μας μεγάλες υποθέσεις και είμαι ικανοποιημένος που μπορώ να υλοποιήσω τις σκέψεις μου. Ήταν θέμα αρχής για εμένα. Θα μπορούσαμε να πέσουμε κατηγορία και να μην πληρώσουμε τίποτα. Αυτή θα ήταν η οικονομικά πιο συμφέρουσα λύση και θα έπαιρνε σχεδόν τον ίδιο χρόνο, αλλά δεν ήθελα σε καμία περίπτωση στην ιστορία του ΠΑΟΚ να υπάρχει μαύρη κηλίδα. Και πολύ περισσότερο κατά την διάρκεια της δικής μου παρουσίας στην ομάδα. Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει τα πάντα, ότι χρωστάει» δήλωσε αρχικά ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ.

 

«Δεν θα ήθελα να δώσω πολιτική διάσταση σε αυτό το θέμα. Έχω πει ήδη ότι είναι μία περίεργη αίσθηση. Ήπια πάνω ένα ποτήρι τσάι το οποίο κόστισε 10.8 εκατ. ευρώ. Πρέπει να πουν σε εμάς ευχαριστώ. Μπορούσαμε να μην πληρώσουμε, αλλά πληρώσαμε. Θέλω να καλέσω όλους όσους χρωστούν να σκεφτούν ότι ίσως οι δικές τους οφειλές μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Η κίνηση του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι παράδειγμα. Δεν θα πρέπει να βλέπουμε μόνο τον προσωπικό πλουτισμό. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους φίλους του ΠΑΟΚ στην ελληνική βουλή, αλλά και στους ανθρώπους που δεν είναι στο κοινοβούλιο. Ευχαριστώ την ομάδα του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την ομάδα του κ. Καμμένου. Αυτούς που υποσχέθηκαν και το έκαναν. Αυτή ίσως είναι η κύρια διαφορά με τους προηγούμενους».

Για τους στόχους του από εδώ και πέρα τόνισε: «Πρώτος στόχος είναι να κοιμηθώ με καλές σκέψεις. Τον τελευταίο καιρό άκουγα διάφορα δυσάρεστα πράγματα. Αυτό ενίσχυε την υπομονή μου. Ήθελα ο κόσμος να πεισθεί. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συμπληρώσουμε την ομάδα των μάνατζερς. Σήμερα ο γιος μου και o  Πρόεδρος βρίσκονται στην Ισπανία και ελπίζω να ολοκληρωθούν με επιτυχία εκεί οι διαπραγματεύσεις. Ελπίζω να τελειώσουμε τις συζητήσεις για τα θέματα του προσωπικού και μετά να δούμε τους στόχους μας».

Για την φράση του «τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι και δικά μου χρέη» και το γεγονός ότι την έκανε πράξη σχολίασε: «Θέλω με κάθε σιγουριά να βεβαιώσω ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι μεγάλη ομάδα. Εγώ δεν βλέπω τον ΠΑΟΚ απλά σαν ΠΑΕ. Εγώ αντιμετωπίζω τον ΠΑΟΚ στο σύνολό του. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα στηρίζουμε όλα τα τμήματα και το μπάσκετ και το βόλεϊ και το χάντμπολ και όλα όσα αφορούν την έννοια του ΠΑΟΚ θα προσπαθήσουμε να τα στηρίζουμε. Στρατηγικός στόχος είναι να μπει στην 20άδα των καλύτερων ευρωπαϊκών κλαμπ. Δεν ξέρω ακόμη πως θα το πετύχουμε, αλλά είμαι άνθρωπος του μάξιμουμ».

Για την επένδυσή του μετά την εξόφληση των χρεών ανέφερε: «Βεβαίως θα αυξηθεί η επένδυση. Τώρα έχουν λυθεί τα χέρια μας και θα ασχοληθούμε με την πλήρη ανακαίνιση της Τούμπας. Βεβαίως μεγάλη ομάδα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς σοβαρή υποδομή. Μπορούμε να πούμε ότι η Νέα Μεσήμβρια δεν είναι βάση για μεγάλη ομάδα. Γι’ αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε την ανάπτυξη. Αυτές οι επενδύσεις είναι και μεγάλες και μακροχρόνιες. Δεν σταματούν, συνεχίζονται. Θα τα δείτε όλα αυτά».

Συντάκτης

Άρθρα : 18555
Scroll to top