Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΤΟΠΙΚΑ - ΑΓΟΡΑ » Δημοψήφισμα ζητούν κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοψήφισμα ζητούν κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος

ImageHandler.ashx

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην κυβέρνηση εν όψει Εurogroup και, πέρα από τη σύγκληση του Κυβερνητικού Συμβουλίου ,  συνεδρίασαν από κοινού στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία και το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.Η συνεδρίαση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο είχε αναβληθεί, λόγω της σύσκεψης του Αλέξη Τσίπρα με την ομάδα διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος έφυγε νωρίτερα από το κυβερνητικό συμβούλιο, πριν αυτό ολοκληρωθεί, ενημέρωσε για τις απαιτήσεις των θεσμών, την ώρα που πυκνώνουν οι φωνές όσων υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να εγκαταλείψει τις «κόκκινες γραμμές» της.

Πιο συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε αναλυτικά για την πορεία των συζητήσεων σε επίπεδο πολιτικό, αλλά και τεχνικών κλιμακίων (Brussels Group), ενώ εξήγησε και τι περιλαμβάνει ο έντιμος συμβιβασμός, που αναζητά η κυβέρνηση.

Παράλληλα, παρουσίασε τόσο τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης όσο και τις απαιτήσεις των δανειστών. Ήδη, εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλά στελέχη, που ζητούν να μην ληφθούν οδυνηρά μέτρα, τα οποία θα παραβιάζουν τις «κόκκινες γραμμές». Όπως, δε, μετέδωσε το Mega, στην ίδια συνεδρίαση ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος έθεσε πρόταση για δημοψήφισμα ακόμα και πριν τη συμφωνία με τους δανειστές.

Επιχειρηματολογώντας, ο κ. Μητρόπουλος εξέφρασε την άποψή του ότι μια κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει μέτρα κατ’ απαίτηση των δανειστών, που να ακυρώνουν στην ουσία την πρόσφατη λαϊκή εντολή. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε, με Πολιτική Γραμματεία και προεδρείο της ΚΟ να συμφωνούν, όπως και την περασμένη Τρίτη, ότι στηρίζουν την κυβέρνηση και επιμένουν στην τήρηση των «κόκκινων γραμμών».

Συντάκτης

Άρθρα : 18583
Scroll to top