Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΤΟΠΙΚΑ - ΑΓΟΡΑ » Για ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας προειδοποιεί ο Σόιμπλε

Για ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας προειδοποιεί ο Σόιμπλε

Η εμπρηστική αυτή δήλωση,  έρχεται λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας

7F51BFAFDA101096992871E27A78917B

H εμπειρία σε άλλα κράτη του κόσμου έχει δείξει πως μια χώρα μπορεί να γλιστρήσει ξαφνικά στην χρεοκοπία, δηλωσε αναφερόμενος στην Ελλάδα, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε.

Η εμπρηστική αυτή δήλωση, που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας, έρχεται λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, κατά το οποίο η Ελλάδα αναμένει μια θετική δήλωση από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα αναγνωρίζουν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Σόιμπλε ρωτήθηκε και για μια πιθανή ημερομηνία που θα μπορούσε να συμβεί αυτό, αλλά δεν θέλησε να κάνει εικασίες, ενώ ερωτηθείς εάν το Βερολίνο είναι προετοιμασμένο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο απάντησε πως «υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να απαντήσει με τη λογική ένας πολιτικός».
Επίσης, επανέλαβε ότι δεν αναμένει μια τελική συμφωνία του τύπου «μεταρρυθμίσεις για ρευστό» μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών στο Eurogroup της Δευτέρας.

 

«Δεν βλέπω ότι όλα θα έχουν λυθεί μέχρι τότε» δήλωσε και πρόσθεσε πως η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη «υπό λογικούς όρους».

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι σταμάτησαν οι συζητήσεις στο Brussels Group μεταξύ των ελλήνων αντιπροσώπων και αυτών των δανειστών. Πηγές της ελληνικής κυβέρνησης αναφερόμενες στο γεγονός αυτό υποστηρίζουν ότι η διακοπή έγινε μετά τα όσα δήλωσε ο κ. Σόιμπλε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας. Αλλες πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η διακοπή των συνομιλιών έγινε λόγω έντονων διαφωνιών μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Συντάκτης

Άρθρα : 18541
Scroll to top