Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΤΟΠΙΚΑ - ΑΓΟΡΑ » Επίθεση του Μαξίμου κατά της Τραπέζης της Ελλάδος

Επίθεση του Μαξίμου κατά της Τραπέζης της Ελλάδος

Ανακοίνωση εναντίον Στουρνάρα με αφορμή ανώνυμο υποκλαπέν(;) email που δημοσιεύεται σε εφημερίδα ImageHandler.ashx

Ασυνήθιστη επίθεση κατά της διοίκησης της Τραπέζης της Ελλάδος εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή υποκλαπέν(;) ανώνυμο email που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με το βαρύ κόστος των 100 ημερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία.

Σε ενημερωτικό σημείωμα (non paper) που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση σχετικά με το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για την Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρεται: «Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σημερινής «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με στοχευμένες διαρροές της Τράπεζα της Ελλάδος εναντίον της Κυβέρνησης, αν ευσταθεί, αποτελεί πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ».

Το Μέγαρο Μαξίμου καλεί τη διοίκηση της ΤτΕ να πάρει θέση στο δημοσίευμα επισημαίνοντας: «Αυτονόητο θα πρέπει να θεωρείται ότι η ΤτΕ οφείλει να διαψεύσει τις πληροφορίες».

«Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την Κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα» υπογραμμίζεται στο ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου.

Τι αναφέρεται στο δημοσίευμα

Για υπονομευτικές διαρροές κατά της κυβέρνησης κάνει λόγο η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκαλύπτοντας ανώνυμο email το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα διοχετεύθηκε από το γραφείο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα προς συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα σκοπός των διαρροών υποτίθεται ότι είναι να παρουσιαστεί η εικόνα μιας χρεοκοπημένης χώρας πριν καν αρχίσει η συζήτηση για χρεοκοπία.

Στο υποκλαπέν(;) email που σύμφωνα με την εφημερίδα έφυγε από το γραφείο Τύπου του κ. Στουρνάρα προς γνωστό δημοσιογράφο υπό τον τίτλο «ο λογαριασμός των 100 ημερών» αναφέρεται ότι:

– Η φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εξωτερικού ή προς τα στρώματα ανέρχεται σε 30 με 35 δισ.
– 20 με 30 δισ. η πτώση αξιών προς εισηγμένες και μη.
– 10 δισ. τα ρέπος.
– 3 δισ. οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Επρεπε να έχουμε πάρει 4 δισ. και πήραμε μόλις 1.
– 20 δισ. λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία.
– Δεν μπορεί να υπολογιστεί η απώλεια στα χρεόγραφα που έχουν οι ξένοι επενδυτές. Εχουν 70 δισ. στα χέρια τους.
– Απαξίωση των ακινήτων.
– 3 δισ. λιγότερα στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες.
– Στη ζημιά πρέπει να προστεθεί η στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες που αύξησαν τα «κόκκινα» δάνεια. Οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» -το δημοσίευμα της οποίας υιοθετεί η κυβέρνηση- υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα, όπως και στις Βρυξέλλες, λειτουργεί εσωτερική μονταζιέρα και ένα από τα ορμητήριά της είναι το γραφείο του διοικητή της ΤτΕ που επιχειρηματολογεί με σκοπό να αποτελέσει παρένθεση η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Τράπεζα της Ελλάδος: Ουδέποτε εστάλη email με αυτό το περιεχόμενο

Το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά την δημοσιοποίηση non paper από το Μέγαρο Μαξίμου με το οποίο η κυβέρνηση καλούσε τον Γιάννη Στουρνάρα να διαψεύσει το δημοσίευμα, η Τράπεζα της Ελλάδος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

«Αναφορικά με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», από την Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνεται ότι ουδέποτε απεστάλη από το γραφείο του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα ή από το Τμήμα Επικοινωνίας της Τράπεζας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση από την Τράπεζα της Ελλάδος.

 

2500  χαρακτήρες απομένουν

Συντάκτης

Άρθρα : 18541
Scroll to top