Κορυφαίος προπονητής της VTB League ο Ιτούδης

Ο Δημήτρης Ιτούδης αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στη VTB League για την εντυπωσιακή πορεία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας77F3088FF79F36A4A56AD01A76D481F9

Ο Δημήτρης Ιτούδης αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στη VTB League για την εντυπωσιακή πορεία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη διοργάνωση (26 νίκες-4 ήττες στην κανονική περίοδο).

Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος, στη δεύτερη χρονιά του ως πρώτος προπονητής και στην πρώτη του στην ΤΣΣΚΑ και την Ευρωλίγκα, μετρά αντίστροφα για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, πέρασε σε ψήφους τον Άλακ Βάρακ της Κάλεβ, ενώ τρίτος ήταν ο Βασίλι Καράσεφ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και επί 13 σεζόν βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό δήλωσε για την τιμή που του έγινε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου, το επιτελείο και τη διοίκηση της ΤΣΣΚΑ που μου έδωσαν τη δυνατότητα να δουλέψω σε μια ομάδα με τόσο σπουδαίους αθλητές.

Νικάμε και χάνουμε μαζί. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν. Είναι μεγάλη τιμή και θέλω να επαναλάβω πως πρόκειται για ομαδικό επίτευγμα.

Παρ’ όλα αυτά, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε στη σεζόν και ελπίζω πως θα κερδίσουμε περισσότερους ομαδικούς τίτλους».

Μέλη της επιτροπής που ανέδειξαν τον Δημήτρη Ιτούδη ως κορυφαίο τεχνικό της VTB League είναι οι Γκούνταρς Βέτρα (Λετονία), Ιβάν Εντέσκο (Ρωσία), Γίρι Ζίντεκ (Τσεχία), Ιλόνα Κόρστιν (Ρωσία), Χάνο Μότολα (Φινλανδία), Μάρτιν Μιούρσεπ (Εσθονία), Τόμας Πατσέσας (Λιθουανία), Σεργκέι Τακαράνοφ (Ρωσία), Βαλέρι Τιχονένκο (Καζακστάν) και Χέινο Έντεν (Εσθονία).