Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Tι αλλάζει στο ποδόσφαιρο με το Νομοσχέδιο

Tι αλλάζει στο ποδόσφαιρο με το Νομοσχέδιο

 

Δειτε τι τελικά κέρδισε και τι έχασε ο υφυπουργός με τις αλλαγές που πέρασε στο Αθλητικό Νομοσχέδιο

Mετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις που έγιναν σχεδόν από την πρώτη στιγμή υπό την απειλή του αποκλεισμού των ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις και “απαίτησαν” την συνάντηση του αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργού, Στ. Κοντονή, με αξιωματούχους της UEFA τρεις φορές, υπήρξε κατάληξη που περισσότερο παραπέμπει σ’ έναν έντιμο συμβιβασμό.

Ο Στ. Κοντονής έκανε αναγκαίες υποχωρήσεις για να αποφευχθεί το grexit και να μην το χρεωθεί ως υπαίτιος, όμως σε κάποια θέματα κατάφερε να περάσει τις θέσεις του και να πείσει την UEFA ακόμα και όταν η ΕΠΟ, για προφανείς λόγους που σχετίζονται με το ύφος και το ήθος που ασκεί διοίκηση, ήταν κάθετα αρνητική.

Κάνοντας την αποτίμηση του αποτελέσματος της διαβούλευσης του υφυπουργού αθλητισμού με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, μπορούμε να επισημάνουμε τα εξής:

Α. Ο κ. Κοντονής κατάφερε, παρά την αντίρρηση της ΕΠΟ, να περάσει στη διαβούλευση με την UEFA τη στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων με τακτικούς δικαστές και εισαγγελείς, όμως δεν κατάφερε ο διορισμός τους δεν να γίνεται με κλήρωση από λίστα των δικαστικών αρχών. Ο διορισμός θα γίνεται από την ΕΠΟ μέσα από λίστα με προτεινόμενα πρόσωπα που θα στέλνουν οι δικαστικές αρχές.

Β. Ο κ. Κοντονής πέρασε στο νομοσχέδιο τα διοικητικά πρόστιμα και την αναβολή αγωνιστικών σε περιπτώσεις επεισοδίων, όμως η δικαιοδοσία του θα αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις και όχι και τις διεθνείς όπως αρχικά επεδίωξε.

Γ. Ο κ. Κοντονής κατήργησε την από το 2006 διάταξη του “αυτοδιοίκητου” που εξαιρούσε την ΕΠΟ από την νομοθεσία και από το ότι ισχύει για τις υπόλοιπες ομοσπονδίες όμως, στην νέα διατύπωση του άρθρου για το “αυτοδιοίκητο” η UEFA πέρασε ως ασφαλιστική δικλείδα ότι η ΕΠΟ υποχρεούται να εναρμονίσει το καταστατικό και τους κανονισμούς της με το σύνταγμα και τους νόμους, αλλά προτείνει θα διαχειρίζεται τις εσωτερικές της υποθέσεις της ανεξάρτητα, χωρίς επιρροή από τρίτους και σύμφωνα με τους κανονισμούς των FIFA και UEFA.

Δ. Ο κ. Κοντονής πέρασε για την προστασία της ασφάλειας και της ακεραιότητας όλων των φιλάθλων και παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις, ότι κανείς αγώνας με θεατές δεν θα διεξάγεται σε γήπεδο στο οποίο δεν θα βρίσκονται σε λειτουργία συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης και ονομαστικού εισιτηρίου.

Συντάκτης

Άρθρα : 18512
Scroll to top