Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ » To «Ρίο 2016» για την Αφή της Φλόγας

To «Ρίο 2016» για την Αφή της Φλόγας

Την Αρχαία Ολυμπία επισκέφθηκε αντιπροσωπεία μελών της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016» με επικεφαλής τον πρόεδρο 127E7CCEA431D389E41B2D17592766E1

Βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρίο και του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιου Κοτζιά, ήταν οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, την Άνοιξη του 2016.

Την αντιπροσωπεία της Βραζιλίας υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης ο κ. Κοτζιάς με τον αναπληρωτή δήμαρχο, Γιώργο Δεββέ, και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Πανάγο Παντελάκο.

Μαζί τους ήταν και ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ, Γιάννης Καρράς, και σκοπός της συνάντησης και συνεργασίας των δυο πλευρών ήταν η έναρξη των απαιτούμενων διεργασιών για τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό των δράσεων και εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα την Άνοιξη του 2016 για το σημαντικό αυτό γεγονός για τον Ολυμπισμό και τον Αθλητισμό.

Ασφάλεια, Πολιτιστικές Δράσεις, Χρονοδιαγράμματα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα, συζητήθηκε η πιθανή ημερομηνία Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, θέματα ασφάλειας, καθώς και περαιτέρω δράσεις πολιτιστικές και αθλητικές, οι οποίες μπορούν να λάβουν χώρα κατά την περίοδο της Τελετής Αφής και μάλιστα τις ημέρες πριν την Αφή, με τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων, μαθητών και αθλητών, τόσο από την Ολυμπία και την Ελλάδα συνολικά, όσο και από τη Βραζιλία.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιος Κοτζιάς, στο καλωσόρισμά του προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Κάρλος Νούζμαν, και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας, αναφέρθηκε στις Παγκόσμιες Αξίες που διαχρονικά πρεσβεύει η Αρχαία Ολυμπία, καθώς και τα μηνύματα Ειρήνης και Συναδέλφωσης των Λαών που «ταξιδεύουν» ανά την υφήλιο μαζί με την Ολυμπιακή Φλόγα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι η «Δημοτική Αρχή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της Τελετής Αφής» και ευχήθηκε η όλη διοργάνωση των Αγώνων του Ρίο να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία. «Εύχομαι η φλόγα της Ολυμπίας να παραμείνει άσβεστη στην ψυχή σας και μετά το τέλος των Αγώνων που θα διοργανώσετε, για να σας εμπνέει και να σας καθοδηγεί» κατέληξε ο κ. Κοτζιάς.

Από την πλευρά του, ο Κάρλος Νούζμαν ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή για την εγκάρδια υποδοχή και τη ζεστή φιλοξενία στην πόλη της Ολυμπίας και επισήμανε την αναγκαιότητα έναρξης μίας συνεχούς συνεργασίας με την Δημοτική Αρχή, ενώ κάλεσε και τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιο Κοτζιά, να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των αγώνων, στο Ρίο, το καλοκαίρι του 2016

Συντάκτης

Άρθρα : 18513
Scroll to top