Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ » Κοντά σε λύση με την UEFA το υφυπουργείο Αθλητισμού

Κοντά σε λύση με την UEFA το υφυπουργείο Αθλητισμού

Απομακρύνεται ο κίνδυνος αποκλεισμού της ΕΠΟ από την FIFA και την UEFA. Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία έστειλε το Σάββατο επιστολή στο υφυπουργείο Αθλητισμού

3F5D87165F13BDFED1B6610B65927231

Απομακρύνεται ο κίνδυνος αποκλεισμού της ΕΠΟ από την FIFA και την UEFA. Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία έστειλε το Σάββατο επιστολή στο υφυπουργείο Αθλητισμού, όπου εστιάζει τις παρατηρήσεις σε δύο άρθρα του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την προσεχή εβδομάδα.

Παράλληλα, αποδέχεται το άρθρο 15 περί αυτοδιοίκητου, όπως αυτό τροποποιήθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Στο άρθρο που προβλέπει τη δυνατότητα του υφυπουργού να αποφασίζει αποκλεισμό των συλλόγων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η UEFA ζητά να διευκρινιστεί κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των διεθνών ομοσπονδιών.

Επίσης, σε άλλο άρθρο που αφορά τις επιτροπές της ΕΠΟ, ζητήθηκαν επίσης διευκρινίσεις οι οποίες -σύμφωνα με το υπουργείο- αποτελούν κυρίως θέμα ορολογίας συμβατής με το γαλλικό και το ελβετικό δίκαιο. Δηλαδή, πρόκειται για κάτι τυπικό.

Συντάκτης

Άρθρα : 18525
Scroll to top