Κοντονής: «Απόλυτα υπέυθυνη η ΕΠΟ σε περίπτωση grexit»

Με το ίδιο νόμισμα απάντησε ο Σταύρος Κοντονής στην ανακοίνωση της ΕΠΟ που ουσιαστικά έλεγε ότι υφυπουργός Αθλητισμού οδηγεί το ποδόσφαιρο σε grexit.

ee85f266411e8d8536e4d0e5353f173b_L

 

Στα άκρα αναμένεται να φτάσει η κόντρα της ΕΠΟ με τον Σταύρο Κοντονή. Μπορεί ο υφυπουργός να τροποποίησε το σχέδιο νόμου έτσι ώστε να μην θίγεται το αυτοδιοίκητο της ομοσπονδίας, όμως, στο Πάρκο Γουδή έχουν άλλη άποψη. Μάλιστα, η ομοσπονδία εξέδωσε και μια μακροσκελή ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει πως ο υφυπουργός συνεχίζει τους λάθους χειρισμούς.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται πως ουδέποτε υπήρξε η σύμφωνη γνώμη από τη FIFA και την UEFA για το νομοσχέδιο, παρά τις τροποποιήσεις. Η ομοσπονδία ανέφερε πως αυτό που έχουν αποφασίσει οι δυο υπερκείμενες ομοσπονδίες, είναι να μελετήσουν προσεκτικά όλες τις διατάξεις και στη συνέχεια να αποφανθούν αν συντρέχει λόγος για αποβολή της ΕΠΟ από τους κόλπους τους. Επιπλέον, από την ομοσπονδία κατηγόρησαν τον Σταύρο Κοντονή πως παίζει με τη φωτιά και πως επιδιώκει με τις πράξεις και τα λόγια του, το Grexit!

Με δήλωσή του, η οποία απαντά στην ανακοίνωση της ΕΠΟ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής καθιστά την Ομοσπονδία υπεύθυνη σε περίπτωση που υπάρχει αποκλεισμός από την UEFA και την FIFA, ενώ χαρακτηρίζει εκβιαστική και παρελκυστική τακτική.

«Ο μόνος λόγος για τον οποίο το ποδόσφαιρο έχει περιέλθει σε κίνδυνο, είναι η ανυποληψία λόγω της βίας και της διαφθοράς» καταλήγει η δήλωση του Κοντονή.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κοντονή:

«Ό,τι ανακοινώσαμε μετά την ακρόαση των φορέων, τα συμπεριλάβαμε όλα σε νομοτεχνικές προσθήκες στο νομοσχέδιο. Ακόμη και τη δήλωση για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, την περιλάβαμε στο Νόμο.

Πώς τοποθετείται η ΕΠΟ με αυτό τον ανεύθυνο τρόπο, όταν η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει όλα αυτά που είχε δηλώσει ότι θα κάνει δεκτά;

Είναι προφανές ότι ακολουθούν όχι μόνο εκβιαστική, αλλά και παρελκυστική τακτική και έχουν την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο το ποδόσφαιρο έχει περιέλθει σε κίνδυνο, είναι η ανυποληψία λόγω της βίας και της διαφθοράς».