Μαρινάκης:Θα παραιτηθεί αλλά δεν αφήνει τον ΟΣΦΠ

 

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ο Βαγγέλης Μαρινάκης (φωτό) από πρόεδρος του Ολυμπιακού; Το σενάριο αυτό κυκλοφορεί έντονα από την περασμένη Δευτέρα. Οταν κι έγινε γνωστό το κατηγορητήριο του Γ. Ανδρεάδη

images

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ο Βαγγέλης Μαρινάκης (φωτό) από πρόεδρος του Ολυμπιακού; Το σενάριο αυτό κυκλοφορεί έντονα από την περασμένη Δευτέρα. Οταν κι έγινε γνωστό το κατηγορητήριο του Γ. Ανδρεάδη σχετικά με τον Β. Μαρινάκη κι όταν ταυτόχρονα επιβλήθηκε στον Γιάννη Κομπότη ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο. Περιοριστικός όρος που είχε επιβληθεί κατ’ αρχάς στα τρία μέλη των Πειθαρχικών Επιτροπών της ΕΠΟ κι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιβληθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους. Και ειδικότερα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, που βαρύνεται με πέντε κακουργήματα, ενώ ο Γιάννης Κομπότης με ένα.

Τη Δευτέρα το απόγευμα έγινε τετράωρη σύσκεψη στα γραφεία της εταιρείας του αφεντικού του Ολυμπιακού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης σκέπτεται να παραιτηθεί. Να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πριν από τις αρχές Ιουνίου που έχει προγραμματισθεί η απολογία του. Να παραιτηθεί για να προλάβει τον ανακριτή. Οταν ο Γ. Ανδρεάδης του επιβάλει τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, ο Β. Μαρινάκης θα αποτελεί ήδη παρελθόν από πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Θα είναι δηλαδή εκ των υστέρων και άνευ αντικειμένου, αφού θα έχει αποχωρήσει από το ΔΣ της ΠΑΕ. Θα είναι κάτι, δηλαδή, που θα έχει αποφασίσει ο ίδιος πριν από τον ανακριτή. Ο περιοριστικός όρος βέβαια θα ισχύει, αφού το αφεντικό του Ολυμπιακού δεν θα έχει δυνατότητα επιστροφής. Παρά μόνο αν γίνει δεκτή η αίτηση για άρση.

Ταυτόχρονα θα έχει ένα υπερασπιστικό ατού στην απολογία του. Οτι καθώς θα έχει παραιτηθεί, δηλαδή, δεν θα μπορεί να θεωρηθεί ύποπτος για «τέλεση νέων αδικημάτων». Αυτό βέβαια δεν θα σημαίνει ότι ο Β. Μαρινάκης φεύγει. Είτε ότι παρατάει τον Ολυμπιακό και τον εγκαταλείπει, είτε ότι πουλάει τις μετοχές του. Κάτι που θα διευκρινισθεί, άλλωστε, στη σχετική με την παραίτηση δήλωση. Οτι ο Β. Μαρινάκης ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών θα είναι πάντα κοντά στον Ολυμπιακό, έστω κι αν δεν έχει άμεση διοικητική ανάμειξη. Αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει λίγες μέρες πριν από την απολογία στον Ανδρεάδη και μετά τον τελικό του Κυπέλλου, που έχει κατ’ αρχάς προγραμματισθεί για τις 17 Μαΐου.

Σχετικά με την επόμενη μέρα, έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν κάποια ονόματα. Οπως π.χ. του Γιάννη Βρέντζου, του πλέον άμεσου συνεργάτη του Β. Μαρινάκη στην ΠΑΕ. Είναι πολύ πιθανό, όμως, ο επόμενος πρόεδρος (έτσι ή αλλιώς θα προκύψει θέμα, αφού ο Γ. Ανδρεάδης έχει εκφράσει τις προθέσεις του για επιβολή του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου) να είναι κάποιο πρόσωπο που να συσπειρώνει τον κόσμο του Ολυμπιακού. Οπως π.χ. ο Πέτρος Κόκκαλης, αλλά και ο Μιχάλης Κουντούρης (που προέρχεται από τη Θύρα 7) και φήμες τον θέλουν σαν Νο1 φαβορί.

Ο Μ. Κουντούρης είναι εμπλεκόμενος στην πρόταση-Πούλιου για τα στημένα. Σ’ αυτούς που προτείνεται από τον Εισαγγελέα να δικαστούν, όχι όμως για κακούργημα. Δεν υπάρχει θέμα δηλαδή κωλύματος, αλλά αν τελικά διαδεχθεί τον Β. Μαρινάκη στην ΠΑΕ, θα πρέπει να παραιτηθεί από το ΔΣ του Ερασιτέχνη, αφού προκύπτει ασυμβίβαστο. Ολα αυτά αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσουν και θα οριστικοποιηθούν στο τέλος του επόμενου μήνα. Λίγο πριν από τις αρχές Ιουνίου, όταν κι έχει προσδιοριστεί η απολογία του Β. Μαρινάκη για την «εγκληματική οργάνωση». Ετσι ή αλλιώς, όμως, όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός είτε πριν είτε μετά τον Ιούνιο θα έχει νέο πρόεδρο.