Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Super League » Κατηγορητήριο και προθεσμία απολογίας για τον Β.Μαρινάκη

Κατηγορητήριο και προθεσμία απολογίας για τον Β.Μαρινάκη

O πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης που επίσης αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο

CAA320D1E5DF3E905FB14A3F78240B56

 

Από το γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, πέρασαν το πρωί της Δευτέρας ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Γιάννης Κομπότης, ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θεόδωρος Κουρίδης και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Αριστείδης Σταθόπουλος.

Όλοι τους έλαβαν προθεσμία έως τις 2 Ιουνίου 2015 για να απολογηθούν για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν στην υπόθεση της «Εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Αντίθετα, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης που επίσης αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο στην ίδια υπόθεση, πήρε προφορική προθεσμία μέσω του δικηγόρου του, Βασίλη Δημακόπουλου.

Ο δικηγόρος επικαλέστηκε λόγους αρνητικής δημοσιότητας για τον πελάτη του, καθώς η παρουσία δημοσιογράφων θα δημιουργούσε πλήγμα στη δημόσια εικόνα του. Ο κ. Ανδρεάδης, αποδέχτηκε το αίτημα του δικηγόρου και έδωσε κατ’ εξαίρεσιν το κατηγορητήριο, όπως και την προφορική προθεσμία στον Βαγγέλη Μαρινάκη για να παραστεί στο γραφείο του στην Ευελπίδων στις αρχές του καλοκαιριού και να απολογηθεί αυτοπροσώπως.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν τη διεύθυνση της «εγκληματικής οργάνωσης» στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων στο ποδόσφαιρο.

Ο κ. Ανδρεάδης εξερχόμενος του κτιρίου των Δικαστηρίων, αρκέστηκε να πει: «Τελειώσαμε για σήμερα. Ο κ. Μαρινάκης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μέσω του δικηγόρου του». Όταν ρωτήθηκε για το χρονικό περιθώριο που δόθηκε στο πρόεδρο του Ολυμπιακού, ο ανακριτής παρέπεμψε στον κ. Δημακόπουλο.

Απαγόρευση ενασχόλησης στον Κομπότη!

Για τη μεγάλη υπόθεση, η οποία ερευνήθηκε από τον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, απολογήθηκε, ο μεγαλομέτοχος του Λεβαδιακού, Γ. Κομπότης, ο οποίος είναι αντιμέτωπος και με κατηγορία που αφορά τη «δωροδοκία». Ο ποδοσφαιρικός παράγοντας αφέθηκε ελεύθερος μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του (επί 2,5 ώρες) με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης σε αθλητικές δραστηριότητες.

Εξερχόμενος του γραφείου του ανακριτή, ο ίδιος ο κ. Κομπότης δήλωσε στα ΜΜΕ: «Ήρθα εδώ για να δώσω με πάσα ειλικρίνεια τα στοιχεία που ζήτησε ο ανακριτής». Υποστήριξε πως δεν του επιβλήθηκε κάποιος περιοριστικός όρος.

Η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, ουσιαστικά σημαίνει πως ο κ. Κομπότης δεν θα έχει δικαίωμα να είναι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λεβαδειακός (δεν μετέχει στο ΔΣ), ούτε να εκπροσωπεί την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, στην ΕΠΟ ή οπουδήποτε αλλού.

Ο ίδιος περιορισμός είχε επιβληθεί την περασμένη εβδομάδα και σε πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, σε μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και σε μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Συντάκτης

Άρθρα : 18583
Scroll to top