Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΜΠΑΣΚΕΤ » TRIKALA BC » Το κοινωνικό πρόσωπο του μπάσκετ

Το κοινωνικό πρόσωπο του μπάσκετ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πετυχημένη η πρωτοβουλία του ΕΣΑΚΕ «Καλάθια αγάπης»

To κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε το μπάσκετ το απόγευμα του Σαββάτου στο περιθώριο του αγώνα ανάμεσα στα Τρίκαλα BC Aries και τον Άρη. Ο ΕΣΑΚΕ σε συνεργασία με την ΚΑΕ Τρίκαλα BC Aries, την Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων διένειμε 50 καλάθια αγάπης σε άπορες οικογένειες της  περιοχής ενώ οι Τρικαλινοί φίλαθλοι πρόσφεραν τρόφιμα τα οποία δόθηκαν στα κοινωνικά παντοπωλεία του Δήμου και της Ενορίας του Αγίου Κωνσταντίνου Τρικάλων.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Χαλβατζάκης μιλώντας για την δράση του ΕΣΑΚΕ σημείωσε: «Σαν οικοδεσπότης της δράσης του ΕΣΑΚΕ «Καλάθια αγάπης» χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι μαζί με τους συνεργάτες μου στην πόλη των Τρικάλων. Τα Καλάθια αγάπης ξεκίνησαν από την Πάτρα, την Αμαλιάδα, τη Ρόδο, σήμερα στα Τρίκαλα και έπεται συνέχεια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Είναι μία δράση ευαισθητοποίησης του κοινού σε μία δύσκολη περίοδο που ζούμε όλοι. Ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες προσπαθούν από την πλευρά τους να βοηθήσουν όσο μπορούν περισσότερο. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία, τον Μητροπολίτη, τον Δήμαρχο, την Περιφέρεια και φυσικά την ομάδα των Τρικάλων και τους φιλάθλους της οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή αυτή τη δράση του ΕΣΑΚΕ».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εκ μέρους της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών μίλησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Αλέξιος Κανίνας ο οποίος τόνισε: «Εκ μέρους και του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιο εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον ΕΣΑΚΕ για την πρωτοβουλία, την επιμέλεια και την διοργάνωση της παρούσης εκδηλώσεως. Είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες χαλεπές εποχές ο αθλητισμός να προβάλλει τον πανανθρώπινο χαρακτήρα του όπως αυτός διαμορφώθηκε από την δημιουργία του στον αρχαίο ελληνικό κόσμο και όπως εκφράζεται από την σύγχρονη παρουσία του στην κοινωνία μας. Πανανθρώπινα ιδεώδη όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, η ειρήνη και ο σεβασμός στον άνθρωπο και ειδικά στον πάσχοντα συνάνθρωπο προβάλλονται σήμερα ενώπιον μας και μας διδάσκουν πολλαπλά μηνύματα».

Ο Αντπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Ντίνος Μπάρδας εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σημείωσε: «Συγχαρητήρια στους συντελεστές όλης αυτής της προσπάθειας για την ιδέα και για την προσφορά στην κοινωνία μας. Πιστεύω πως η κοινωνία μας σήμερα περνάει μία ιδιαίτερη κρίση και όσοι έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε το μήνυμα και να ανταποκριθούμε θα προσφέρουμε καλές υπηρεσίες  στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Η πόλη των Τρικάλων χαρακτηρίζεται από ευαισθησία και προσφορά, στηρίζουμε την προσπάθεια του ΕΣΑΚΕ ως Περιφέρεια και ευχόμαστε να βρεθούν και άλλοι μιμητές».

Εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων στην Συνέντευξη Τύπου μίλησε ο Αντιδήμαρχος κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης: «Ευχαριστώ πολύ τον ΕΣΑΚΕ και την ΚΑΕ Τρίκαλα BC Aries για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν σε αυτές τις δύσκολες ώρες στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη αλλά και στις κοινωνικές δομές του Δήμου Τρικκαίων. Ενέργειες σαν και αυτές δείχνουν τον σεβασμό που τρέφουν τόσο η Πολιτεία όσο και οι άνθρωποι του αθλητισμού στους συνανθρώπους μας που πραγματικά το χρειάζονται. Ο Δήμος Τρικκαίων μέσω των κοινωνικών δομών του αυτή τη στιγμή σιτίζει σε ημερήσια βάση περίπου 130 άτομα και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον».

Τέλος ο πρόεδρος της ΚΑΕ κ. Βαγγέλης Φρύδας τόνισε: «Είμαι χαρούμενος αλλά και συγκινημένος γιατί συνδέεται το μπάσκετ το οποίο όλοι τόσο πολύ αγαπάμε με την κοινωνία μας. Και δεν είναι μόνο η προσφορά αλλά και η κίνηση που δείχνει ότι δεν είμαστε ξεκομμένοι από την κοινωνία αλλά ίσα ίσα είμαστε αυτοί που θα βγούμε μπροστά βοηθώντας τους συνανθρώπους μας και τους συμπολίτες μας. Το μήνυμα που περνάμε σήμερα είναι ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι για τον διπλανό μας, κάτι μπορούμε να προσφέρουμε. Είναι μία πολύ σημαντική κίνηση του Συνδέσμου μας η οποία και ξεκίνησε πετυχημένα και θα συνεχιστεί ακόμη πιο πετυχημένα».

Συντάκτης

Άρθρα : 18512
Scroll to top