Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΜΠΑΣΚΕΤ » BASKET ΘΕΜΑΤΑ » «Καμπανάκι’ της FIBA στην ΕΟΚ λόγω του νομοσχεδίου

«Καμπανάκι’ της FIBA στην ΕΟΚ λόγω του νομοσχεδίου

Μετά τη FIFA και την UEFA που απειλούν μέσω της ΕΠΟ, ήρθε και η FIBA να… προειδοποιήσει σχετικά την ΕΟΚ με επιστολή που απέστειλε ο γενικός γραμματέας της .28C1E854CE20CE4A62DEB49A1FD8DC39

 

Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά συνολικά ο ελληνικός αθλητισμός που αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο αποκλεισμού από τις διεθνείς διοργανώσεις και δραστηριότητες, σε περίπτωση ψήφισης του νέου αθλητικού νομοσχεδίου. Έτσι, μετά τη FIFA και την UEFA που απειλούν μέσω της ΕΠΟ, ήρθε και η FIBA να… προειδοποιήσει σχετικά την ΕΟΚ με επιστολή που απέστειλε ο γενικός γραμματέας της Πάτρικ Μπάουμαν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή:

«Πληροφορηθήκαμε τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για θέσπιση μιας νέας νομοθεσίας που ενδέχεται να περιορίσει την αυτονομία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Είναι καθήκον μου να σας πληροφορήσω ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της FIBA οι Εθνικές ομοσπονδίες μέλη της, πρέπει να διατηρούν τον πλήρη έλεγχο της διακυβέρνησης του αθλήματος στη χώρα τους.

Συγκεκριμένα, πρέπει να διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους ανεξάρτητα και χωρίς καμία επιρροή από τρίτους.

Μη συμμόρφωση με τις διατάξεις που περιέχονται στο καταστατικό της FIBA μπορεί να οδηγήσουν ανάλογα με την περίπτωση ακόμα και στην αποβολή της Εθνικής ομοσπονδίας από τη FIBA»

Συντάκτης

Άρθρα : 18499
Scroll to top