Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ » Έγραψε ιστορία ο Τσιάνος

Έγραψε ιστορία ο Τσιάνος

MDS2015

Ένα Μοναδικό Ρεκόρ από έναν Σπουδαίο Έλληνα

Μετά και την προ ημερών επιτυχή ολοκλήρωση του υπερμαραθώνιου δρόμου, Marathon de Sables, στις αρχές του Απρίλιου, ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που έχει ολοκληρώσει τρεις από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις του κόσμου κάτω από πολύ διαφορετικές, ακραίες και επικίνδυνες περιβαλλοντικές συνθήκες.

 

Οι άθλοι του Γεώργιου-Ιωάννη Τσιάνου

Ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος, εξερευνώντας τα ανθρώπινα όρια, έχει επιχειρήσει επιτυχώς ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της γης.

 

  • Το 2000 κολύμπησε τη Μάγχη με τον γρηγορότερο χρόνο που καταγράφηκε παγκοσμίως τη χρονιά εκείνη και την καλύτερη ελληνική επίδοση ως σήμερα.
  • Το 2004 έγινε ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στο Έβερεστ από τη βόρεια και επικίνδυνη διαδρομή του Θιβέτ.
  • Το 2011 με αφετηρία το νοτιότερο σημείο της Πελοποννήσου, κολύμπησε ασταμάτητα ως τις ακτές της Κρήτης, καλύπτοντας τη συγκλονιστική απόσταση των 101 χιλιομέτρων, και έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που κατόρθωσε να διασχίσει κολυμπώντας το ανοιχτό Αιγαίο πέλαγος.
  • Τον Απρίλιο του 2015 ολοκλήρωσε τον Marathon de Sables, έναν από τους πιο αντίξοους υπερμαραθώνιους δρόμου στην έρημο Σαχάρα. Ο Marathon de Sables, διάρκειας 7 ημερών, χαρακτηρίζεται από το Discovery Channel ως o σκληρότεροs αγώναs δρόμου στη γη.

 

 

MDS2015

 

Επιστημονική συνεργασία και αποτελέσματα στον Marathon de Sables

Κατά την διάρκεια του εγχειρήματος στη Σαχάρα, ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος, εξειδικευμένος γιατρός και διδάκτορας φυσιολογίας στις αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες, σε συνεργασία με τον επικεφαλής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAME Lab στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επιστήμονα και ακαδημαϊκό Δρ Αντρέα Φλουρή, μελέτησαν την απόδοση του ανθρώπινου οργανισμού κάτω από τις αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες της ερήμου, τις προσαρμογές της ανθρώπινης φυσιολογίας πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο συγκεκριμένο περιβάλλον, και σε ό,τι αφορά μετά το εγχείρημα, την αντιμετώπιση των αναπόφευκτων ιατρικών προβλημάτων.

Η ποιότητα αλλά και ο όγκος των επιστημονικών δεδομένων που συλλέχθηκαν θα είναι τα πρώτα τέτοιου είδους στη διεθνή βιβλιογραφία, με απώτερο σκοπό να μπορέσουν να βοηθήσουν και άλλους αθλητές, αλλά και να προασπίσουν την υγεία ανθρώπων σε μελλοντικές αποστολές ή ακόμα και κατά τη διάρκεια παραμονής ή εργασίας σε ακραία και αντίστοιχα περιβάλλοντα ανά τον κόσμο.

 

 

Έμπρακτη στήριξη

Μέσω του project «ICE WATER FIRE», o Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος στήριξε  έμπρακτα τον βρετανικό και διεθνώς αναγνωρισμένο περιβαλλοντικό οργανισμό για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, Opwall Trust, με απώτερο σκοπό να διαδοθεί η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των ανθρώπων προς τον πλανήτη, καθώς και η απαραίτητη γνώση για τη διατήρηση και προστασία των πηγών ενέργειας με στόχο την εξασφάλιση της ευημερίας και ευεξίας του ανθρώπινου είδους. Ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος είναι συνδεδεμένοs με την Opwall Trust ως γιατρός αποστολών στις περιβαλλοντικές τους εκστρατείες ανά τον κόσμο.

 

 

‘Είμαι συγκινημένος από την αγάπη και την ανταπόκριση του κόσμου. Ελπίζω η γενικότερη πορεία μου και οι ιδέες που πρεσβεύω να αποτελούν έστω μια σπίθα έμπνευσης για τους συνανθρώπους μου. Πιστεύω στο ομαδικό πνεύμα, και όπως αποδείχτηκε μέσα από αυτό μου το πρόσφατο εγχείρημα, όταν συμβαίνει, πολλαπλασιάζεται η χαρά και μοιράζεται ο πόνος. Ευχαριστώ θερμά και ειλικρινά για την πολύτιμη στήριξη και υποστήριξη!’

Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το project «ICE WATER FIRE» και τον Γεώργιο-Ιωάννη Τσιάνο, ακολουθείστε τον στην επίσημη σελίδα του στο Facebook: Georgios-Ioannis Tsianos.

 

Συντάκτης

Άρθρα : 18511
Scroll to top