Παπάζογλου: «Δεν αλλάζει η φιλοσοφία της ομάδας»

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι δηλώσεις του προπονητή των Τρικάλων BC Aries στο ΑΠΕ.

Με τον εσχάτως αποκτηθέντα, Αλεξάντερ Λίντκβιστ (σ.σ. αντικαταστάτη στο ρόστερ του Μάικ Χολ) στην αποστολή, ετοιμάζονται να παραταχθούν αύριο στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, τα Τρίκαλα. Το δελτίο του 24χρονου Σουηδού φόργουορντ εκδόθηκε σήμερα, με συνέπεια να υπολογίζεται για το ματς. Ιδιαίτερο είναι το παιχνίδι κόντρα στην Ενωση και για τον Κώστα Παπάζογλου, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο των Θεσσαλών, ως πρώτος προπονητής (σ.σ. μετά το συναινετικό «διαζύγιο» της ομάδας με τον Κώστα Φλεβαράκη).

«Είναι καινούρια η εμπειρία, κάτι που στη μέχρι τώρα διαδρομή μου στα γήπεδα, δεν έχω κάνει. Το είχα ίσως λίγο διαφορετικά στο μυαλό μου για την… αρχή μου ως πρώτος. Πως δηλαδή κάποια στιγμή, ως πρώτος προπονητής, θα είχα σχεδιάσει εγώ την ομάδα μου, αλλά ακόμη και έτσι η πρόκληση είναι μεγάλη,» εξήγησε ο 31χρονος προπονητής, μιλώντας στον Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) για το νέο πόστο του.

Ο Κώστας Παπάζογλου πρόσθεσε λέγοντας: «Η φιλοσοφία της ομάδας ουσιαστικά δεν αλλάζει, δουλεύω χρόνια με τον κόουτς Φλεβαράκη (σ.σ. ήταν στο πλευρό του ως βοηθός προπονητή από το 2006), οπότε το σκεπτικό μας είναι το ίδιο. Ενδεχομένως να δοκιμάσω κάποια πράγματα που εκείνος να μην έκανε».

Πόσο επηρεάστηκαν οι παίκτες των Τρικάλων από την αλλαγή προπονητή; «Η αλήθεια είναι πως έχουν επηρεαστεί, είχαν στενή σχέση με τον κόουτς. Το ίδιο καλή νομίζω πως έχουν και μαζί μου. Ζητούμενο, από εκεί και πέρα, είναι να τους δώσουμε κίνητρο για να αποδώσουν στις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν στο μέγιστο βαθμό. Το ότι έχουμε απαλλαχθεί από το άγχος για την εξασφάλιση της παραμονής είναι σημαντικό και μας ικανοποιεί το επίτευγμά μας. Το άγχος, ωστόσο, τις περισσότερες φορές είναι και δημιουργικό, σε κινητοποιεί για να παίξεις καλύτερα».

Εστιάζοντας στον αυριανό αντίπαλο, ο Παπάζογλου επισήμανε: «Η ΑΕΚ είναι πολύ δυνατή ομάδα, έχει ξεφύγει από τους υπόλοιπους, είναι πιο κοντά στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να τη δυσκολέψουμε όσο γίνεται πιο πολύ».