Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ » ΠΑΛΗ » Ο ΑΠΣΤ «πάλεψε» για το περιβάλλον

Ο ΑΠΣΤ «πάλεψε» για το περιβάλλον

20150413_120657

Έκανε δενδροφύτευση μαζί με τους κατοίκους της Σωτήρας

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα: Ελληνορωμαϊκή πάλη στο πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων που απαρτίζουν το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης «Παλεύω», και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωτήρας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Δήμο Τρικκαίων και το Εργαστήριο Οργάνωσης Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής του ΤΕΦΑΑ, πραγματοποίησαν δενδροφύτευση την Κυριακή 13 Απριλίου 2015 στη Σωτήρα Τρικάλων.

20150413_113008

Συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και μα ιδιαίτερο ζήλο, αφού αρχικά καθαρίστηκε ο χώρος,  φύτεψαν 100 δένδρα. Ο τόπος έγινε εργοτάξιο. Με ιδιαίτερη επιμέλεια παιδιά και γονείς φύτευαν τα  δένδρα.

Το πρόγραμμα «Παλεύω για το περιβάλλον», πλαισιώθηκε από διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως τοξοβολία και παραδοσιακά παιχνίδια.

Ως επιμέρους στόχοι του προγράμματος  «Παλεύω για το περιβάλλον», τέθηκαν οι ακόλουθοι:

α) Οι μαθητές/τριες να ευαισθητοποιηθούν πάνω στο θεσμό του εθελοντισμού, να αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση και να υιοθετήσουν το ρόλο του ενεργού πολίτη. Να καλλιεργήσουν κοινωνικές αξίες, όπως είναι η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, η συμμετοχικότητα, ο αλληλοσεβασμός, η προσφορά, αλλά και η υπευθυνότητα, η ικανότητα λήψης πρωτοβουλιών, η αυτοπεποίθηση, κ.α
β) Να συνδεθεί ο σύλλογος πάλης και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωτήρας με την κοινωνία μέσα από άμεσες και πρακτικές δράσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές/τριες, οι προπονητές/τριες, οι γονείς και άλλοι κοινωνικοί φορείς, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση.
γ) Να βιώσουν οι μαθητές/τριες το σύλλογο πάλης ως χώρο δημιουργικής, διαθεματικής και αυτοκαθοριζόμενης μάθησης.

20150413_113706

Οι σημαντικότεροι λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους σε πράξεις εθελοντικής βοήθειας έχουν σχέση με το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, την αναζήτηση ενός ανώτερου νοήματος στη ζωή, τη διάθεση για ψυχική και κοινωνική επαφή, τη χαρά της προσφοράς.

Αν και οι ρίζες του εθελοντισμού είναι βαθιά ριζωμένες μέσα στην κοινωνία από αρχαιοτάτων χρόνων, δυστυχώς στην πατρίδα μας το ποσοστό των εθελοντών είναι πολύ μικρό.

Ο ρόλος των εθελοντών είναι πάντα επικουρικός και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει τις ελλείψεις που παρουσιάζει η κρατική πολιτική.

Με το πρόγραμμα «Παλεύω για το περιβάλλον» μάθαμε, γνωρίσαμε και συνειδητοποιήσαμε ότι το περιβάλλον είναι και δική μας ευθύνη!

20150413_114054

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Τρικκαίων κο Παπαστεργίου, τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κο Μπάρδα, την αντιδήμαρχο Τρικκαίων κα Μητσιάδη, τον δημοτικό σύμβουλο κο Αναστασίου υπεύθυνο αθλητισμού και τον υπεύθυνο από τη διεύθυνση πρασίνου του δήμου Τρικκαίων κο Χελιδόνη.

Ευχαριστούμε την εταιρεία  «ΟΛΥΜΠΟΣ» η οποία προσέφερε δωρεάν σοκολατούχα γάλατα.

Τέλος ευχαριστούμε τους γονείς και φυσικά τα παιδιά που πολλές φορές μας αφήνουν άναυδους με τις πράξεις τους.

20150413_113656

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας

  http://palitrikala.blogspot.gr/

 

Συντάκτης

Άρθρα : 18504
Scroll to top