Διαδηλώτρια επιτέθηκε στον Μάριο Ντράγκι!

 

Μία διαδηλώτρια μπήκε μέσα στην αίθουσα όπου έδινε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, με αποτέλεσμα αυτή να διακοπεί.

speach3

Ο Ιταλός επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έδειξε ξαφνιασμένος, ενώ η απευθείας μετάδοση της συνέντευξης Τύπου διεκόπη απ’ όλα τα κανάλια.

Απορίας άξιο είναι πώς κατάφερε η κοπέλα να περάσει από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας του κτηρίου.

Από την… ορμή της, μάλιστα, η κοπέλα προφανώς δεν πρόσεξε ότι αποκαλύφθηκε -σε όλη του τη… μεγαλοπρέπεια- το μωβ εσώρουχό της…

Λίγη ώρα αργότερα και αφού οι άνδρες της ασφάλειας είχαν πιάσει την άγνωστη νεαρή γυναίκα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ συνέχισε τη συνέντευξη Τύπου, αφού πρώτα σκούπισε τα κομφετί που του είχε πετάξει εκείνη.

Αμέσως μετά, ο Μάριο Ντράγκι ρωτήθηκε για τις ελληνικές τράπεζες και τον περιορισμό του ELA. Απαντώντας, σημείωσε ότι η έκθεση της ΕΚΤ στην Ελλάδα αγγίζει τα 110 δισ. ευρώ, το υψηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο περιορισμός ή όχι του ELA είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης. «Η ΕΚΤ θα επεκτείνει τον ELA όσο οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και παρέχουν τα κατάλληλα ενέχυρα» σχολίασε.

&