Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ » ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ » 4ο Πανελλήνιο Τουρνουά Τζούντο Τρικάλων

4ο Πανελλήνιο Τουρνουά Τζούντο Τρικάλων

FinalΤην Κυριακή 26 Απριλίου 2015 

Έτοιμοι οι τζουντόκα του ΑΣ Αίαντα Τρικάλων να υποδεχτούμε συναθλητές από όλη την Ελλάδα . Ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε από κοντά , για τέταρτη συνεχή χρονιά στην πόλη μας, το εντυπωσιακό Ολυμπιακό άθλημα του τζούντο.

 

Το Τζούντο είναι το πρώτο από τις δύο πολεμικές τέχνες που εξελίχθηκαν σε Ολυμπιακά Αγωνίσματα και κατάγεται από την Ιαπωνία. Αν και αποτελεί μετεξέλιξη των άοπλων ιαπωνικών πολεμικών τεχνών, το Τζούντο είναι στην ουσία δημιουργία ενός ανθρώπου, του Τζιγκόρο Κάνο (1860-1938). Ο Κάνο σπούδασε λογοτεχνία, πολιτικές επιστήμες, οικονομία και ξένες γλώσσες, όμως επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στη δημιουργία ενός συστήματος φυσικής αγωγής που θα συνδύαζε τις αξίες του Δυτικού κόσμου με την παράδοση και τα ιδεώδη του κλασσικού Ιάπωνα πολεμιστή. Καρπός της προσπάθειάς του ήταν το Τζούντο. Ήδη από την αρχή ο Κάνο –ο οποίος υπήρξε και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής– προσπάθησε να κάνει το Τζούντο Ολυμπιακό αγώνισμα, κάτι που έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 1964. Έκτοτε, το Τζούντο παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα Ολυμπιακά αθλήματα στον κόσμο, και σε πολλές χώρες διδάσκεται στα πλαίσια της φυσικής αγωγής στα σχολεία.

Είναι μια μορφή ιαπωνικής πάλης που περιλαμβάνει τεχνικές,  τόσο από όρθια θέση όσο και στο έδαφος. Η Αρχή του είναι το ρητό του ιδρυτή του,  «Μέγιστο αποτέλεσμα με ελάχιστη χρήση δύναμης», δηλαδή το πώς μπορεί κάποιος χρησιμοποιώντας τους φυσικούς μοχλούς του σώματος και εκμεταλλευόμενος την δύναμη του αντιπάλου του,  να έχει πλεονέκτημα έναντί του– τόσο στα τατάμι (στρώματα) όπου γίνεται η εξάσκηση και οι αγώνες, όσο και σε μια κατάσταση αυτοάμυνας. Παρά τις θεαματικές του τεχνικές, το Τζούντο είναι ένα από τα ασφαλέστερα αθλήματα και η ολοκληρωμένη του προπονητική θεωρία και πρακτική το κάνουν ιδανική άσκηση και για παιδιά, ενώ οι μεγαλύτεροι να το δουν ως ένα σωματικό «σκάκι» με άφθονες δυνατότητες στρατηγικής και ανάπτυξης.

 

Το τουρνουά διοργανώνεται από τον Αίαντα Τρικάλων, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο. Θα λάβει χώρα στο Κλειστό Μπάρας  με την στήριξη του Δήμου Τρικκαίων.

 

Με χαρά σας παρουσιάζουμε την αφίσα της διοργάνωσης.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους,  μικρούς και μεγάλους, ώρα έναρξης αγώνων 11:00πμ.

 

 

 

Συντάκτης

Άρθρα : 18564
Scroll to top