Η Δήμητρα ευχαριστεί τους υποστηρικτές του Τουρνουά

 

 

Το 9ο Πανελλήνιο τουρνουά ποδοσφαίρου υποδομής ολοκληρώθηκε την Μ. Τετάρτη στα γήπεδα της Μπαλκούρας.

SONY DSC

Πέρασε στην ιστορία της ομάδας αλλά και στις αναμνήσεις όσων συμμετείχαν ενεργά ή ως θεατές σ’ ένα ξεχωριστό ποδοσφαιρικό ραντεβού το οποίο έχει γίνει θεσμός.

Αυτή τη φορά το τουρνουά χαρακτηρίζεται ως το πολυπληθέστερο, αφού συμμετείχαν 850 παιδιά, εκ των οποίων τα 600 έμειναν στο νομό μας, ενώ τα υπόλοιπα είτε μετακινούνταν κυρίως από Λάρισα είτε αφορούσαν τα ντόπια παιδιά της Δήμητρας Απόλλων ή των άλλων δύο Τρικαλινών ακαδημιών (Μετεώρων και ΑΟΤ). Αξίζει να σημειώσουμε πως υπήρξαν περισσότερα γκρουπ και μια επιπλέον κατηγορία, αυτή των Προτζούνιορς.

Η παρουσία όλων αυτών των παιδιών με τους προπονητές, συνοδούς και γονείς αποτέλεσε ένα τουριστικό γεγονός ζωτικής σημασίας, αποτέλεσμα μιας αθλητικής διοργάνωσης, σε μια τόσο δύσκολη εποχή απ’ όλες τις απόψεις.

Οι διοργανωτές γνώριζαν καλά πόσο δύσκολο ήταν το φετινό εγχείρημα, ωστόσο προσπάθησαν πολύ και στο τέλος δικαιώθηκαν. Το μόνο εύκολο θα ήταν να ματαιώσουν το ραντεβού, όπως άλλωστε το έχουν κάνει πολλοί και να περάσουν ξεκούραστα τις γιορτινές μέρες, αλλά αυτοί έπραξαν το αντίθετο, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει μεράκι και διάθεση στοιχεία συνοδευόμενα από την εμπειρία, όλα γίνονται. Ακόμα και με τόσο αντίξοες καιρικές και γηπεδικές συνθήκες. Σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή η παρουσία τόσων νέων ανθρώπων, οι οποίοι θα έρθουν και θα ξανάρθουν στο νομό μας, αποτελεί μια τονωτική ένεση και όλοι θα πρέπει να αναλογιστούμε τα οφέλη του αθλητικού τουρισμού στηρίζοντας έμπρακτα ανάλογες προσπάθειες, είτε αυτές γίνονται στο ποδόσφαιρο, είτε στο βόλεϊ ή στο μπάσκετ.

Θα πρέπει οι φορείς να αγκαλιάσουν περισσότερο παρόμοιες διοργανώσεις ώστε να γίνονται σημεία αναφοράς για όλο το νομό και να μην παρατηρούμε φαινόμενα όπως να απουσιάζουν άπαντες από τον Δήμο Τρικκαίων στην τελετή λήξης του τουρνουά.

Ηδη, πολλοί από τους ξενοδόχους είδαν με «καλό» μάτι την συγκεκριμένη προσπάθεια δίνοντας υποσχέσεις πως στο επόμενο ραντεβού θα κάνουν πιο αισθητή την συμβολή τους και λογικό είναι.

Αγωνιστικά η διοργανώτρια ακαδημία κατέκτησε τρεις πρωτιές στις τέσσερις συνολικά κατηγορίες, αν και αυτό έχει τη μικρότερη σημασία στο όλο εγχείρημα.

Ηδη, οι άνθρωποι της Δήμητρας Απόλλων σκέφτονται το 10ο τουρνουά, το οποίο αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερο, γνωρίζοντας πως για να «απλωθεί» όπως πρέπει, με τις καθιερωμένες εκδρομές και το επιμορφωτικό σεμινάριο, χρειάζεται περισσότερος χρόνος στη διοργάνωση και φέτος ο χρόνος ήταν… χρήμα για τις αποστολές.

Ένα τόσο μαζικό τουρνουά δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς την υποστήριξη θεσμών αλλά και ανθρώπων μεμονωμένα, οπότε δικαιολογημένα οι άνθρωποι της Δήμητρας Απόλλων ευχαριστούν όσους στάθηκαν δίπλα τους.

«Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε δημόσια τους συνδιοργανωτές του τουρνουά Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων.

Τον υπεύθυνο της ειδικότητας ποδοσφαίρου του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων κ. Ζήση Παπανικολάου και τους φοιτητές του 4ου έτους της ειδικότητας για την σπουδαία συμβολή τους. Την ΕΠΣ Τρικάλων και κυρίως τον πρόεδρο κ. Θανάση Μπουτζιώλη για την αδειοδότηση του τουρνουά, καθώς και τον Αρχιδιαιτητή κ. Κούγκουλο και τους διαιτητές που συμμετείχαν για την άψογη συνεργασία – παρουσία τους.

Το ΕΚΑΒ Τρικάλων για την ιατρική υποστήριξη και κυρίως τον κ. Βαγγέλη Βενέτη ο οποίος είχε την ευθύνη. Το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του κ. Δημήτρη Ιωάννου, καθώς και το Τουριστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων για τις μετακινήσεις των παιδιών.

Τις διοικήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων Μπάρας και Πυργετού για την παραχώρηση των γηπέδων τους, την Γραμματεία του τουρνουά αποτελούμενη από μεγαλύτερα παιδιά του συλλόγου μας και κυρίως τον Κώστα Νεοφώτιστο για την προσφορά του στον συγκεκριμένο τομέα, τα ξενοδοχεία στα οποία διέμειναν οι αποστολές για την άψογη φιλοξενία τους και τέλος τα ΜΜΕ για την προβολή της προσπάθειάς μας.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους».