Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ » «Έφυγε» από τη ζωή η Λόρεν Χιλ…

«Έφυγε» από τη ζωή η Λόρεν Χιλ…

Η παγκόσμια αθλητική κοινότητα θρηνεί την αθλήτρια «σύμβολο» Λόρεν Χιλ που διαψεύδοντας τις ιατρικές προβλέψεις πέτυχε στα γήπεδα σημαντικές νίκες κατά του καρκίνου.

 

 

Η 19χρονη Λόρεν, που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο έφυγε από τη ζωή τη Μ.Παρασκευή, έχοντας όμως πραγματοποιήσει το όνειρό της να παίξει σε αγώνα κολεγιακού πρωταθλήματος με το κοινό να την αποθεώνει τον Νοέμβριο του 2014, παρά το ότι οι γιατροί ήδη από το 2013 οπότε διαγνώστηκε της έδιναν λίγες μόνο ημέρες, και κυρίως αποδεικνύοντας τη δύναμη της θέλησης για ζωή…

Η νεαρή αθλήτρια έμαθε το Δεκέμβριο του 2013 για την αρρώστια, με τους γιατρούς να μιλούν για μη αναστρέψιμη κατάσταση που θα εξελισσότανε ραγδαία… της έδιναν μόλις λίγες μέρες ζωής.

Εκείνη όμως, όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά συνέχισε ακάθεκτη το δρόμο προς το όνειρό της …να παίξει σε αγώνα του Κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ (NCAA). Και διαψεύδοντας κάθε ιατρική πρόβλεψη τα κατάφερε, με τη συμβολή των διοργανωτών που άλλαξαν την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, προκειμένου να προλάβει.

Έτσι στις 2 Νοεμβρίου η Λόρεν Χιλ αγωνίστηκε με το κολέγιο «Mount St Joseph» με ολόκληρο το γήπεδο να την αποθεώνει. Και έπαιξε και σε 4 αγώνες ακόμη, πριν η κατάσταση της υγείας της την αναγκάσει να αποσυρθεί από τα παρκέ, όχι όμως και από τα γήπεδα, με τους διοικούντες του κολεγίου αναγνωρίζοντας τον «αγώνα» της να της προσφέρουν, τιμής ένεκεν, θέση βοηθού προπονητή.

 

Συντάκτης

Άρθρα : 18564
Scroll to top