Σκόνδρας: “Φέτος είχαμε μια αποτυχημένη χρονιά”

Ο Τρικαλινός διεθνής αμυντικός μπακ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και τόνισε ότι ήταν ανεπίτρεπτη η «κοιλιά» της ομάδας που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν όλοι οι στόχοι σε ένα μήνα.

Resizer.ashx

Ο Τρικαλινός διεθνής αμυντικός μπακ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και τόνισε ότι ήταν ανεπίτρεπτη η «κοιλιά» της ομάδας που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν όλοι οι στόχοι σε ένα μήνα.
Ο Γιάννης Σκόνδρας δεν κρύφτηκε πίσω από το δαχτυλό του και στο πλαίσιο της media day του ΠΑΟΚ, ο Έλληνας μπακ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και τόνισε ότι ήταν ανεπίτρεπτη η «κοιλιά» της ομάδας που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν όλοι οι στόχοι σε ένα μήνα.Παράλληλα παραδέχθηκε ότι η σεζόν ως τώρα είναι αποτυχημένη, ενώ τόνισε ότι υπάρχει ακόμα η ευκαιρία -με την πρωτιά στα πλέι-οφ- να ανατραπεί η κατάσταση.Αναλυτικά όσα είπε ο Σκόνδρας:

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «H ομάδα είναι σε ανοδική πορεία. Δουλεύουμε σκληρά, έχουμε καλή απόδοση. Ο ΠΑΟΚ ήταν πεσμένος για μεγάλο διάστημα. Έχουμε τον χρόνο να δουλέψουμε σκληρά για να αλλάξουμε την εικόνα που είχε ο ΠΑΟΚ, γιατί πραγματικά αυτή η ομάδα έχει πολύ ταλέντο και πολλή θέληση και δεν της αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Για το τι άλλαξε προς το καλύτερο: «Η κάθε αλλαγή προπονητή φέρνει αλλαγές. Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία. Από τη στιγμή που έχει αλλάξει ο προπονητής, έχει αλλάξει η ψυχολογία και η διάθεσή μας. Με τη δουλειά, θα αλλάξει ακόμα περισσότερο και η εικόνα της ομάδας».

Για το ότι πρώτος στόχος του Γιώργου Γεωργιάδη στους αγώνες είναι το μηδέν στην άμυνα: «Το να κρατάς την εστία σου ανέπαφη, είναι το Α και το Ω σε έναν αγώνα. Αν δέχεσαι γκολ, τότε εκ των πραγμάτων τα πράγματα δυσκολεύουν αν θέλεις να νικήσεις. Αν καταφέρεις να διατηρήσεις το μηδέν στην άμυνά σου, τότε το έργο σου γίνεται πιο εύκολο. Πιστεύω πως η ομάδα έχει το ταλέντο μεσοεπιθετικά για να σκοράρει ανά πάσα στιγμή».

Για την πίεση που υπάρχει στην ομάδα: «Είμαστε συνηθισμένοι στην πίεση, δεν γίνεται να μην υπάρχει πίεση στον ΠΑΟΚ. Με τις νίκες και τη βοήθεια του κόσμου, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερη και η ψυχολογία θα έρθει. Πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, αυτό που δείξαμε στην αρχή της χρονιάς. Υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια για να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ φάνηκε να αγχώνεται μετά το 60ο λεπτό του αγώνα με την Ξάνθη: «Νομίζω πως δεν γίνεται μία ομάδα να είναι πιεστική και να δημιουργεί φάσεις επί 90 λεπτά. Πάντα θα υπάρξουν 10 ή 15 λεπτά που θα υπάρχει μια πτώση στην απόδοση. Δεχθήκαμε ένα γκολ από δικό μας γκολ και ίσως επηρεαστήκαμε ψυχολογικά».

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν: «Ο στόχος μας είναι να βγούμε πρώτοι στα πλέι-οφ. Βέβαια, μέχρι τότε κοιτάμε τα παιχνίδια που μένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου, στα οποία πρέπει να πάρουμε τις νίκες».

Για την αποπληρωμή των χρεών: «Σίγουρα θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο, τον κόσμο και για εμάς. Εμείς οι ποδοσφαιριστές πάντως κοιτάμε το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, να δώσουμε χαρά στον κόσμο, στη διοίκηση και σε όσους είναι ΠΑΟΚ».

Για την εικόνα της άδειας Τούμπας και την απογοήτευση του κόσμου: «Είναι λογικό νομίζω. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν. Να ζητήσουμε συγνώμη από τον κόσμο και να υποσχεθούμε πως θα δουλέψουμε σκληρά για να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ».

Για τη φετινή χρονιά: «Αν δούμε τη σεζόν από το ξεκίνημά της μέχρι τώρα, είναι αποτυχημένη. Ήμασταν πέντε βαθμούς πάνω από τον δεύτερο, ήμασταν στο Κύπελλο και στην Ευρώπη. Σε έναν μήνα τα χάσαμε όλα. Τώρα μας έχει απομείνει μόνο ένας στόχος. Βάλαμε τον πήχη ψηλά, ίσως έγιναν κάποια λάθη. Είναι ανεπίτρεπτο όμως το γεγονός πως κάναμε τόσο μεγάλη κοιλιά και χάσαμε και τους τρεις στόχους μέσα σε έναν μήνα».

Για το ότι συγκεκριμένοι διαιτητές βρίσκονται μεταξύ των κατηγορουμένων στην υπόθεση για την εγκληματική οργάνωση: «Πιστεύω η δικαιοσύνη να κάνει καλά τη δουλειά της και μακάρι να καθαρίσει αυτή η βρωμιά που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το ότι οι παίκτες γνωστοποίησαν εγγράφως στον Γεωργιάδη την άποψή τους σχετικά με τα αίτια της «κατηφόρας»: «Ήταν κάτι που το ήθελε ο προπονητής μας. Νομίζω πως ήταν καλό, βοηθάει και τον ίδιο τον προπονητή και την ομάδα».