Διπλό στο Μαρτίνο και μέσα στο κόλπο τα Τρίκαλα

Μια σημαντική νίκη με ανατροπή πέτυχαν τα Τρίκαλα στην 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γ Εθνικής. Οι κυανέρυθροι επικράτησαν με 1-2 του Οπούντιου στο Μαρτίνο και παρέμειναν σε απόσταση 2 βαθμών από την κορυφή του ομίλου τους

IMG_5666666659

Μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρηση σε στιγμή αμυντικής ολιγωρίας των δικών μας ο Οπούντιος βγήκε μπροστά ο Νικολόπουλος πάτησε την περιοχή και με σουτ νίκησε τον Ντάσκα και πέτυχε το 1-0  προς απογοήτευση του πάγκου και των φιλάθλων της τρικαλινής κερκίδας.

Το γκολ αυτό προς στιγμή αποσυντόνισε όλη την κίνηση της ομάδας μέσα στο γήπεδο και πριν περάσουν δέκα λεπτά οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι με μια καλή προσπάθεια του Καντου που απέκρουσε όμως ο Ντάσκας δίνοντας κι αυτός το δικό του στίγμα στο παιχνίδι. Μετά τη φάση αυτή οι «κυανέρυθροι» ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους, πήραν μέτρα μέσα στο γήπεδο εγκαταστάθηκαν στα …περιξ της περιοχής του Οπούντιου και άρχισαν την πολιορκία αναζητώντας άμεσα το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό δεν άργησε να έρθει :Στο 21 ο Μηνάς απείλησε με αν μακρινό σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο γκολκίπερ του Οπούντιου,…Και στην αμέσως επόμενη επίσκεψη των κυανέρυθρων στο 22’ ο Κέρι που είχε εξαιρετική κινητικότητα μπήκε στην περιοχή βρήκε χώρο για σουτ όπλισε πυροβόλησε και έφερε το ματς στα ίσα γράφοντας το 1-1 σε ένα καίριο σημείο της αναμέτρησης όπου τα Τρίκαλα είχαν κατοχή και ευκαιρίες.

Πάντως μετά το γκολ οι γηπεδούχοι πήγαν να αιφνιδιάσουν τους παίκτες του Περικλή Αμανατίδη, βγήκαν με φόρα σε κόντρα επίθεση έπιασαν ασύνδετη την αμυντική γραμμή και απείλησαν με μια εξαιρετικά επικίνδυνη ευκαιρία που δημιούργησαν Νικολόπουλος και Πέππας. Το επιθετικό δίδυμο του Οπούντιου συνδυάστηκε περίφημα στην μεγάλη περιοχή των Τρικάλων  ο Πέπας  βρήκε χώρο για σουτ το δοκίμασε όμως  έδωσε λύση ο Ντάσκας αποκρούοντας και κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

H μεγάλη ευκαιρία των «κυανέρυθρων» για να κάνουν ανατροπή από το α ημίχρονο,   βγήκε στο 33′ Τότε η ομάδα πάτησε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, ο  Μηνάς ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο έπιασε το σουτ όμως … η μπάλα κόντραρε στον Κουτσιούμπα και απομακρύνθηκε από τους συμπαίκτες του.

Το  α΄ ημίχρονο  δεν είχε δεν έβγαλε  άλλα… σπουδαία , πέρα από μερικά τραβηγμένα και επικίνδυνα φάουλ των γηπεδούχων στους παίκτες των Τρικάλων που πέρασαν ατιμώρητα από τον διαιτητή. Με την έναρξη όμως της επανάληψης τα Τρίκαλα έδειξαν αμέσως τις προθέσεις και τις διαθέσεις τους. Αυτή τη φορά δεν άφησαν τους γηπεδούχους να πάρουν ανάσα, προειδοποίησαν με 2 φάσεις που δεν ολοκληρώθηκαν σωστά και στο 52’ πέτυχαν το γκολ της ανατροπής. Η φάση του γκολ από στημένο του Μοσχάκη που γέμισε στην περιοχή και εκεί ο Βαγκελί  πετάχτηκε πιο γρήγορα από τον προσωπικό του αντίπαλο και με προβολή σημάδεψε δίχτυα πέτυχε το 1-2 και το πανηγύρισε μπροστά από την Τρικαλινή  κερκίδα. Μετά το γκολ οι «κυανέρυθροι» κινήθηκαν πιο προσεκτικά μέσα στο γήπεδο, όμως είχαν δυο ακόμα σημαντικές ευκαιρίες να καθαρίσουν νωρίς το παιχνίδι. Στο 67 ο Κέρι με φάουλ σημάδεψε την αριστερή γωνία κι αστόχησε μόλις για λίγα εκατοστά ενώ στο 71’ ο ίδιος ήταν πρωταγωνιστής σε μια γρήγορη επίθεση όμως πήγε να τα κάνει όλα μόνος του , δεν έσπασε την μπάλα στον Σαχινίδη και χάθηκε η ευκαιρία για το  τρίτο γκολ που θα έβαζε τίτλους τέλους στα όνειρα του Μαρτίνου.

Από τους γηπεδούχους η αντίδραση βγήκε στο 74’ με μια μετωπική του Νικολόπουλου που σταμάτησε πάντως με αυτοθυσία ο Βαγκελί σβήνοντας εν τη γενέσει  τον κίνδυνο που πήγε να δημιουργηθεί για την εστία του Ντάσκα. Στο τελευταίο 15λεπτο οι γηπεδούχοι έπαιξαν υπέρμετρα σκληρά και απόδειξη για τούτο το ότι έγιναν δυνατά φάουλ ενώ στο 81’ ο Καντου αντίκρισε την κόκκινη κάρτα κι έτσι οι κυανέρυθροι είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα στο φινάλε της αναμέτρησης. Στο 87 ο Πέντσας θα μπορούσε κάλλιστα να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της νίκης όμως το σουτ που επιχείρησε (με καλές προϋποθέσεις) δεν βρήκε στόχο , το ίδιο συνέβη και με τον Ζυγκερίδη στο 92’ που σούταρε από καλή θέση στέλνοντας την μπάλα κι έτσι  το σκορ δεν άλλαξε,  όμως  στο φινάλε και πανηγύρισαν τη σημαντική επιτυχία μέσα σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της κατηγορίας.

 

Οπούντιος Μ.: Τσίμας, Κουτσούμπας, Στυλιανός (76΄, Σπυριδάκης, Τέλλος, Βέλλιος, Νικολόπουλος, Γκριτζάπης (56΄Βλάχος), Καπός, Καντού, Πέππας (46΄Μιμιγιάννης).

Τρίκαλα: Ντάσκας, Σκούπρας, Γιώτας (71΄λ.τρ. Παπαευθυμίου Παν.), Τέλλος, Βαγγελί, Μοσχάκης, Μηνάς (75΄Ζυγκερίδης), Σαχινίδης, Κέρι, Κουτσόπουλος, Σπάσιτς (80΄ Πέντσας).