Δηλώσεις Φλεβαράκη για το ματς με Απ. Πάτρας

 

Μπορεί η νίκη των Τρικάλων να ήταν στην κυριολεξία από χρυσάφι, αλλά ο κόουτς Κώστας Φλεβαράκης δεν σταματά να τονίζει ότι η ομάδα θα πρέπει να είναι πάντα σε ετοιμότητα, αφού μόνο αν σωθεί και μαθηματικά μπορεί να υπάρξει ηρεμία.

FLEVARAKIS-3

 

Με αφορμή τον αγώνα του Σαββάτου με τον Απόλλωνα Πάτρας είπε ενδιαφέροντα πράγματα.
Αρχικά ο Κώστας Φλεβαράκης αναφέρθη στην δυναμικότητα του Απόλλωνα Πατρών: «To παιχνίδι αυτής της εβδομάδας είναι κόντρα σε μία ομάδα που είναι από τις πολύ καλές του πρωταθλήματος και κατατάσσω τον Απόλλωνα Πατρών σε μία κατηγορία μετά τους μεγάλους της Basket League, είναι ομάδα για πλέι οφ έχει ταλαντούχους ξένους και καλούς Έλληνες που αρκετά χρόνια έχουν ρόλο στην Α1. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί μία πολύ καλή χημεία, και η ομάδα έχει αυτά τα αποτελέσματα καθώς και την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός, πιέζουν σε όλο το γήπεδο και μπορούν και διαχειρίζονται τα παιχνίδια ενώ και στην άμυνα τους κάνουν πολλές αλλαγές».
Για το πρέπει να κάνουν τα Τρίκαλα BC Aries στο παιχνίδι αυτό σημείωσε: «Χρειάζεται από την πλευρά μας ενέργεια , ένταση και ομαδικό πνεύμα. Θα πρέπει να έχουμε την άμυνα που μπορούμε να παίξουμε αλλά και τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο, να βγάλουμε τους αιφνιδιασμούς ενώ και στο πέντε εναντίον πέντε λειτουργούμε πλέον καλά με την νέα χημεία που έχουμε αποκτήσει. Αν καταφέρουμε να κάνουμε και λίγα λάθη όπως στην Ελευσίνα το παιχνίδι μπορεί να πάρει θετική εξέλιξη για μας».
Ο Κώστας Φλεβαράκης συνέστησε υπομονή: «Σε παιχνίδια σαν αυτό με την Πάτρα είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι οι διαφορές +10 ή -10 ανατρέπονται εύκολα, θέλει συγκέντρωση και υπομονή μέχρι το τέλος».
Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τρίκαλα BC Aries σημείωσε: « Βασικό ζητούμενο για μας είναι ο άσσος, είχαμε θέματα με τον Ματαλών και τον Ίνγκραμ, τα βλέπουμε όμως όλα μέρα με την μέρα και προπόνηση με την προπόνηση».
Ο προπονητής των Τρικάλων BC Aries κάλεσε και τους Τρικαλινούς φιλάθλους να έρθει στο γήπεδο: «Θέλουμε τον κόσμο να έρθει και να μας στηρίξει αλλά και να δει και τα νέα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα και τα πρώτα δείγματα είναι αρκετά θετικά».
Σε ερώτηση για το αν η ομάδα εξασφάλισε την παραμονή της μετά την νίκη στην Ελευσίνα τόνισε: «Εξασφαλισμένος είσαι όταν το λένε τα νούμερα και όχι η θεωρία. Η νίκη στην Ελευσίνα ήταν ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή αλλά μαθηματικά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη, το πρωτάθλημα συνεχίζεται, οι υπόλοιπες ομάδες ενισχύονται και αν πεις ότι κάτι τελείωσε είσαι λάθος. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε. Θέλουμε και άλλες νίκες μέχρι να πετύχουμε την εξασφάλιση του στόχου μας».
Για το ηθικό της ομάδας τέλος τόνισε: «Αισθάνομαι ότι η ομάδα ήξερε και ξέρει που πατάει, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις όταν δημιουργούνται θέματα, έχουμε αυτοσυγκράτηση και καθημερινά προσπαθούμε. Το ηθικό της ομάδας είναι καλό