Φλεβαράκης: «Επιβράβευση μια μεγάλης προσπάθειας»

 

 

 

Ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Φλεβαράκης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  για τη νίκη επί των Ελευσίνιων αλλά και για την πίστη στους νέους που δείχνουν τα Τρίκαλα.

ed779f833fd2e145926319869ead9c09_XL
Για τη σημασία της νίκης επί του Πανελευσινιακού
«Είναι η επιβράβευση μίας πολύ μεγάλης προσπάθειας που γίνεται φέτος. Μέσα στη σεζόν υπήρξαν πολλά προβλήματα, υγείας με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά των Δεληγιάννη και Ματαλών. Σε αυτά τα δύο παιδιά χτίσαμε πολλά πάνω τους στην αρχή, καθώς ήταν στην ομάδα από πέρσι. Εκτός των τραυματισμών, υπήρξαν κι αρκετές αναγκαστικές αλλαγές ξένων δημιουργώντας, με αυτόν τον τρόπο, συνεχώς την ανάγκη να φτιαχτεί η χημεία από την αρχή. Αυτό, ειδικά τώρα στο τέλος, ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς παίκτης χωρίς χρόνο να μπει αμέσως σε αγώνα – φωτιά είναι εξαιρετικά σημαντικό. Εμείς παρά το ρίσκο επιλέξαμε να προχωρήσουμε στις αλλαγές που θεωρούσαμε ότι θα βοηθήσουν την ομάδα και δικαιωθήκαμε σε πρώτη φάση, όμως ακόμα απομένουν ακόμα 7 παιχνίδια».

 Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας

«Όπως είναι η κατάσταση και με τις δυσκολίες που υπήρξαν όλη τη σεζόν οι 7 νίκες που έχουμε κάνει μας αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένους, όμως το πρωτάθλημα έχει δρόμο μπροστά του και τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε τις προπονήσεις όπως τις κάνουμε όλο αυτό το διάστημα και με ομαδική δουλειά σε άμυνα κι επίθεση θα παλεύουμε να καλύπτουμε όποια προβλήματα προκύπτουν αλλά και να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Μακάρι να έχουμε υγεία μέχρι τέλους γιατί έχουμε δυσκολευτεί πάρα πολύ όλη τη χρονιά κι είναι κρίμα για τα παιδιά».
Για το στόχο της παραμονής που συνδυάστηκε με την ανάδειξη νέων παικτών (Χουχούμης, Βαρυτιμιάδης, Νικολόπουλος)
«Στο ημίχρονο του αγώνα με την Ελευσίνα ήμασταν 10 πόντους μπροστά κι είχαν αγωνιστεί όλα τα παιδιά που ήταν στην αποστολή. Όπως τους είπα και στα αποδυτήρια είχαν βοηθήσει όλοι, ακόμα κι ο Νίκος Χουχούμης, ο οποίος είχε μπει για κάποια δευτερόλεπτα έκανε τη δουλειά που έπρεπε. Υπήρχε ο τομέας των φάουλ που θέλαμε να προσέξουμε, παράλληλα προσπαθήσαμε να δώσουμε κάποιες ανάσες και σε άλλα παιδιά που θα χρειαζόντουσαν περισσότερο στο τέλος. Η συμμετοχή όλων κάνει και το δικό μας έργο πιο εύκολο. Είναι σημαντικό τα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο να είναι έτοιμα για όσο βρεθούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο γιατί έτσι μας δίνουν τη δυνατότητα είτε να ξεκουράσουμε κάποιους άλλους συμπαίκτες τους. Οι γηγενείς μας παίκτες, είναι κατά κύριο λόγο παιδιά χωρίς πολλές εικόνες από την μεγάλη κατηγορία κι όταν βρίσκεσαι σε μία ομάδα που έχει το βάρος της παραμονής τότε το άγχος τους γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Γι αυτό χαίρομαι να τους βλέπω να επιβραβεύονται οι κόποι τους».