Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΤΟΠΙΚΑ - ΑΓΟΡΑ » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » Στήριξη του Περιφερειακού τύπου ζητά ο Κώστας Σκρέκας

Στήριξη του Περιφερειακού τύπου ζητά ο Κώστας Σκρέκας

Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας, ζητώντας την στήριξη του περιφερειακού τύπου.

Σημειώνει ότι αυτός αποτελεί «βασικό πυλώνα στήριξης της δημοκρατικής λειτουργίας του θεσμού της ενημέρωσης και ο ρόλος του δεν περιορίζεται στην απλή καταγραφή και αναφορά των τοπικών ειδήσεων, αλλά ενημερώνει αδιάλειπτα με συνέπεια, πληρότητα και εγκυρότητα την τοπική του κοινωνία, αναδεικνύοντας και προειδοποιώντας την κεντρική διοίκηση για τα τοπικά προβλήματα».

Ο κ. Σκρέκας στέκεται στα πολλά προβλήματα που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια η κρίση με αποτέλεσμα ο επαρχιακός τύπος να δίνει αγώνα επιβίωσης.

Ο βουλευτής επιμένει ότι «ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο περιφερειακός τύπος είναι ότι η  κατανομή του 30% της κρατικής διαφήμισης  που ορίζεται σύμφωνα με τον Ν. 2328/95, δεν καταλήγει σε αυτόν».

Ο κ. Σκρέκας ζητά από τον υπουργό να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να δοθεί λύση και ο τύπος της περιφέρειας να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια του.

 

Συντάκτης

Άρθρα : 8764
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top