Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ » Ο Γιώργος Τσιάνος μιλά σε διαδραστική εκδήλωση

Ο Γιώργος Τσιάνος μιλά σε διαδραστική εκδήλωση

Το «Υγεία Μπροστά» (Health Forward) είναι μία παγκόσμιας κλάσης διαδραστική εκδήλωση για την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και τις καλές πρακτικές στον τομέα της υγείας που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και τις 14 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να εξηγήσει σχετικά θέματα αλλά και να εμπνεύσει, στοχεύοντας ταυτόχρονα στο να φέρει κοντά φορείς καινοτομίας, επιστήμονες, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, ασθενείς, κοινωνικούς λειτουργούς, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες που εμπλέκονται με το συγκεκριμένο χώρο, καθώς και το ευρύ κοινό. Διοργανώνεται από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό΄”SciCo” και το Σύνδεσμο Υποτρόφων Ωνάση. Η εκτελεστική διοργάνωση γίνεται από μία ομάδα εθελοντών, την ομάδα του TEDMED live Athens 2013, η οποία έχει και την άδεια να μεταδώσει μέσω Διαδικτύου το TEDMED Global 2014.

Ο Γιώργος Τσιάνος θα μιλήσει με θέμα «Η προσαρμογή του ανθρώπινου οργανισμού σε αθλητικά εγχειρήματα κάτω από αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες».

Ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα. Η μαθητική του πορεία άρχισε στην Ελλάδα, και ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Φλόριντα των Η.Π.Α. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια των Η.Π.Α και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αγγλία, στο King’s College του Λονδίνου. Το διδακτορικό του τίτλο απέκτησε στη Σκοτία από το πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και εξειδικεύτηκε στην Ανθρώπινη Ιατρική Φυσιολογία σε Αντίξοες Περιβαλλοντικές Συνθήκες έχοντας ολοκληρώσει ερευνητικό έργο στο υψόμετρο και στο ψύχος στα βουνά της Σκοτίας, των Άλπεων και των Ιμαλαΐων. Επέστρεψε στην Ελλάδα με προορισμό το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου ολοκλήρωσε σπουδές και στην Ιατρική Σχολή. Στα αρχικά στάδια της ιατρικής του καριέρας εκπαιδεύτηκε και απέκτησε σημαντική εμπειρία σε νοσοκομεία της Νότιου Αφρικής, των Η.Π.Α., και της Ελλάδας, και στη συνέχεια μετακόμισε στο Η.Β. όπου εκπαιδεύτηκε σε νοσοκομεία της Σκοτίας και της Αγγλίας. Έχει εργαστεί στους τομείς της γενικής χειρουργικής και χειρουργικής τραύματος, της επείγουσας ιατρικής και της γενικής ιατρικής, ενώ επίσης είναι δυναμικά απασχολούμενος και πιστοποιημένος στην Ιατρική Αποστολών και την Ταξιδιωτική Ιατρική. Παράλληλα με τα ιατρικά του καθήκοντα διατηρεί τα ενδιαφέροντά του στον τομέα της έρευνας.

Ξεκίνησε τον αθλητισμό από τον χώρο της κολύμβησης. Ορόσημο στην καριέρα του στη μαραθώνια κολύμβηση αποτελεί ο διάπλους της Μάγχης, απόσταση 34χλμ από την Αγγλία στη Γαλλία, σε 9ώρες και 20λεπτά, ο καλύτερος χρόνος παγκοσμίως για το έτος 2000. Το έτος 2004, συμμετείχε στην ελληνική ορειβατική αποστολή “Hellas Everest 2004” ως επιστημονικός σύμβουλος, υπεύθυνος πρώτων βοηθειών και ορειβατικό μέλος. Ακολουθώντας την πλέον επικίνδυνη βόρεια διαδρομή του Θιβέτ, κατόρθωσε και έγινε ο πρώτος Έλληνας αναβάτης της υψηλότερης κορυφής του κόσμου, Έβερεστ 8.848μέτρα, από τη συγκεκριμένη διαδρομή. Τον Οκτώβριο του 2011, κολύμπησε από την Πελοπόννησο μέχρι τις ακτές των Χανίων στην Κρήτη, απόσταση 101 χιλιομέτρων, σε 28 ώρες και 16 λεπτά, και έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που κατόρθωσε να διασχίσει κολυμπώντας το ανοιχτό Αιγαίο πέλαγος. Μέσω του διάπλου του Αιγαίου, στήριξε έμπρακτα το φιλανθρωπικό έργο του χανιώτικου εθελοντικού συλλόγου για νεοπλασματικές ασθένειες, «Ορίζοντας»

Συντάκτης

Άρθρα : 8733
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top